Site en gebouwen ‘Huize Minnewater’ krijgen nieuwe invulling

Het college van burgemeester en schepenen heeft een beslissing genomen over de nieuwe invulling van ‘Huize Minnewater’. Het gaat om een belangrijke beslissing voor Stad Brugge. De gekozen invulling geeft toekomstgericht een nieuw leven aan dit belangrijk en prominent gebouw. 

De beleidsmakers kiezen er dus voor om het huisvestingsdossier voor het stadspersoneel en het dienstverleningspunt van de Stad te koppelen aan de herbestemming van ‘Huize Minnewater’. Het is de ambitie om er een multifunctioneel bruikbare site van te maken, van en voor de Bruggeling. 

In een gebouwgedeelte wordt de klantgerichte dienstverlening gecentraliseerd. Het gaat om de verhuis van het huidige ‘Huis van de Bruggeling’, aangevuld met de dienstverlening van het ‘Sociaal Huis’, die zich nu nog in de Hoogstraat bevindt. Zo zal er voor de burger één duidelijk plek zijn waar ze terechtkunnen met al hun vragen in moderne loketten/balies/spreekruimtes. 

In het andere bouwgedeelte komt het ‘Huis voor de Bruggeling’ met ruimte voor Brugse verenigingen en waar een polyvalent ruimtegebruik centraal staat. In die zone wordt bijvoorbeeld verhuur van co-working ruimte of kleine kantoorruimtes voorzien. Daarnaast zijn er ook heel veel beschikbare vergaderlokalen die kunnen verhuurd worden aan Bruggelingen of lokale verenigingen. Er is ook ruimte voor start-ups (Brugge Inc.) en voor bijvoorbeeld de uitbating van een fietsherstelplaats of bv. een kinderdagverblijf. 

Tussen het ‘Huis van de Bruggeling’ en het ‘Huis voor de Bruggeling’ ligt een polyvalente en multifunctionele onthaalzone. Deze bestaat onder andere uit een praktische ontvangstruimte, waar bezoekers geleid worden naar beide ‘gebouwgedeelten’. De bestaande kapel die nu in het verlengde van de ingang aan de Prof. J. Sebrechtsstraat ligt, zal worden gebruikt als een polyvalente ontmoetingsruimte en/of tentoonstellingshal. Daarnaast wordt in deze zone ook een bistro/café voorzien, met een tuinterras. Alle bezoekers en gebruikers van de site zullen daar terecht kunnen om even te verpozen, net zoals de toevallige passant die geniet van de Vesten.

Minnewater Nieuwsbericht