Een onderofficier, een voormalig wijkagent en een directeur van
kinderdagverblijven, de Brugse cd&v bouwt verder aan haar diverse
lijst

Assebroek is één van de Brugse deelgemeenten met het grootste aantal inwoners, ook op de Brugse
cd&v-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober is de deelgemeente mooi vertegenwoordigd.
4 namen werden reeds gecommuniceerd, nu bevestigen we ook dat Marco D’hoore, Martine Mouquet
en Lieveke Leutem op de lijst zullen staan, samen met huidig raadslid Karel Scherpereel en lid van het
bijzonder comité voor de sociale dienst Marc Vandepitte.

Marco D’hoore

Op plaats 31 staat leidend ambtenaar (onderofficier) Marco D’hoore. De 46-jarige is ook gekend in de sportieve milieus als T2 van VK Dudzele en T1 van de beloften en voorzitter/trainer van Zwemclub Interbad Brugge. Nu hoopt hij ook uiting te kunnen geven aan zijn interesse in politiek: “Ik wil debatteren, nadenken en een beleid uitschrijven, kortom, Brugge verder helpen uitbouwen als stad waar iedereen zich thuis voelt en zich in herkent”.

 

Martine Mouquet

Martine Mouquet is 66 jaar en gepensioneerd wijkagent. Opnieuw is ze gemotiveerd om zich in te zetten voor de Brugse cd&v en dit vanop plaats 20: “Het onderwerp veiligheid is voor mij zeer belangrijk, het is de basis voor een warme en leefbare stad. Maar ik wil me ook inzetten voor de senioren en mensen met een beperking, dat ze zo lang mogelijk kunnen deelnemen aan het socioculturele leven en we zo de strijd tegen vereenzaming kunnen voeren. Dit alles met een klare, duidelijke en transparante communicatie”.

 

Lieveke Leutem
De 42-jarige Lieveke Leutem runt de kinderdagverblijven Blydhove verspreid over het Brugs grondgebied. Ze is niet enkel een heel belangrijke werkgever in onze stad, maar biedt ook een oplossing voor heel wat ouders. Ze bekleedt plaats 22 op de lijst en wil burgemeester Dirk De fauw en de Brugse cd&v steunen in hun werk.

Naast deze drie kandidaten kan de Brugse cd&v ook opnieuw rekenen op Karel Scherpereel (61), schooldirecteur van lagere school Assebroek De Meersen, maar ook vrijwilliger bij tal van instanties. Deze man met een oeverloos engagement staat op plaats 15: “De voorbije jaren heb ik gevoeld dat ik
het verschil kan maken in de Brugse politiek, ik doe het ook graag en leer nog elke dag bij. Ik verleg misschien geen rotsen, maar wel keitjes en dat maakt soms het verschil. Het belangrijkste dat een raadslid kan doen: luisteren.”


De voorlopig laatste, maar zeker niet de minste, kandidaat uit Assebroek op plaats 17 is huidig lid uit het bijzonder comité voor de sociale dienst, voorzitter van onder meer de Brugse Autonome Bierproevers en verzekeringsmakelaar Marc Vandepitte (61): “Vanuit mijn engagementen ben ik een aanspreekpunt voor velen. Ik wil die boodschappen graag tot bij het stadsbestuur brengen en bij voorkeur ook mee mijn schouders zetten onder beslissingen die oplossingen bieden”.

 

Whatsapp Image 2024 07 08 At 16.01.21