AZ-Sint Jan versterkt samenwerking

Deze week gaf de raad van bestuur van het AZ Sint-Jan goedkeuring aan de overeenkomsten met enerzijds de universitaire partners UZ-Gent en UZ -Leuven en anderzijds AZ Delta als grootste ziekenhuis van het naburig netwerk.

Via deze overeenkomsten engageren de ziekenhuizen zich om rond opleiding, onderzoek en zorg - waar relevant en opportuun - initiatieven op elkaar af te stemmen en hierrond samen projecten op te zetten. De ziekenhuizen verbinden zich er ook toe om bij de concentratie van supra-regionale zorgopdrachten preferentieel met elkaar samen te werken. Dit engagement houdt geen exclusiviteit in, noch een verplichting tot samenwerking.

Deze samenwerkingsakkoorden op ziekenhuisniveau passen perfect binnen de filosofie van AZ St-Jan Brugge-Oostende om betaalbare innovatieve zorg aan te bieden aan elke patiënt, zo dicht mogelijk bij zijn woonplaats. AZ St-jan blijft ambitie hebben om z’n academische erkenning en opdracht nog meer uit te breiden. De samenwerkingen hebben o.a. tot doel om eerder occasioneel gegroeide samenwerking om te zetten en structureel en toekomst gerichte allianties te verwezenlijken.

Deze 3 samenwerkingsakkoorden op ziekenhuisniveau gaan perfect samen met de 134 samenwerkingen met andere ziekenhuizen en zorgverstrekkers op dienstniveau. Daarmee blijft het AZ-St-Jan Brugge-Oostende als openbaar ziekenhuis maximaal inspelen op netwerkvorming en samenwerking met zeer diverse partners in de zorg.

De bestuursleden vanuit CD&V, zijnde Jos Demarest, Hilde Decleer en Brigitte Balfoort, zijn alvast tevreden met de vernieuwing van deze 3 samenwerkingsakkoorden, bovenop de 134 bestaande samenwerkingen.

28Apr2022 Ziekenhuis Foto 3 720X308x0.5X0.5